Ting foreldre aldri bør si til tenåringen sin - Chill Mama Chill (2024)

Hvis du er forelder til en tenåring, må du ha hatt noen problemer med dem. Du kan ha kjeftet på barna dine, sett dem vokse opp til å være opprørske og respektløse mot deg, kastet raserianfall når de ikke fikk viljen sin.

Det er et gammelt ordtak som sier at "Barn er vår fremtid." Imidlertid har det aldri vært en tid mer kritisk enn nå for å forstå dagens barn. Mange av dem vil være morgendagens ledere, og mange andre vil fortsette å leve lykkelige, tilfredsstillende liv selv om de ikke velger lederskap som sin livsbane. Men noen vil falle ved siden av. Vi må gjøre en innsats for å være oppmerksomme på disse barna og hvordan vi kan hjelpe dem.

Nedenfor er noen av tingene du aldri bør si til tenåringen din.

1. Du er ikke et barn lenger

Det kommer en tid i hvert barns liv når de må bryte opp fra foreldrene sine. Hvis tenåringen din fortsatt bor under samme tak som deg, kan det bety at de ikke er klare til å ta på seg verden alene. Mange foreldre feiler å fortelle barna sine at de nå er "voksne" og må begynne å oppføre seg som voksne, selv om barnet deres fortsatt er sjenert og reservert.

Ting foreldre aldri bør si til tenåringen sin - Chill Mama Chill (1)

Og dette kan bety å ha en deltidsjobb, betale regningene eller annen voksen aktivitet.

De innser ikke at det å tvinge tenåringen din til å vokse opp for tidlig noen ganger er grunnårsaken til hvorfor de mislykkes som voksne senere.

Årsaken er at de ender opp med å føle seg overveldet og fullstendig uforberedt på å takle presset fra voksenlivet.

Du må forstå at uansett hvor gammel tenåringen din blir, trenger de fortsatt tid og plass for å vokse til en moden ung voksen.

2. Respekter mine regler ellers...

Noen foreldre gjør feilen ved å prøve å få barna sine til å følge regler som de ikke liker. De tyr til trusler og trusler for å få dem til å gjøre det de vil.

Som sådan resulterer dette i mange argumenter og både foreldre og barn blir frustrerte på hverandre.

Det noen foreldre ikke skjønner er at for tenåringen din er du bare nok en "voksen". Dessuten kan det hende at barnet ditt ikke engang respekterer deg eller holder deg høyt aktet. Dette betyr at når du ber dem om å gjøre noe, vil de ikke lytte til deg, langt mindre følge reglene dine.

Foreldre og barn må kommunisere sammen for å finne felles grunnlag og dele de samme reglene og retningslinjene.

3. Du er ubrukelig

Å være tenåring er ikke lett. De møter det samme presset som voksne, men de mangler erfaring og visdom til å håndtere dem.

I denne tidlige fasen av livet er tenåringer vanligvis usikre på sin egen identitet. De tviler på seg selv og har liten selvrespekt eller selvtillit.

Så når du forteller barnet ditt at de er ubrukelige, undergraver du deres eksistens. Du river dem ned, og det kan bryte ånden deres.

I stedet for å si slike ting til tenåringen din, prøv å bygge dem opp. Prøv å oppmuntre barnet ditt med rosende og oppmuntrende ord. Det vil bidra til å øke deres selvtillit og selvtillit, noe som vil hjelpe dem til å lykkes i livet senere.

4. Din bror/søster er bedre enn deg

Fra en veldig tidlig alder sammenligner barn seg med søsken. Anta at det er et gap mellom deres intelligensnivåer eller andre evner. I så fall vil de vanligvis prøve å skape en mental blokkering for å overbevise dem om at de er annerledes.

Ting foreldre aldri bør si til tenåringen sin - Chill Mama Chill (2)

I de fleste tilfeller betyr dette å skape en "oss" kontra "dem"-situasjon. De vil prøve å skille seg fra søsknene sine for å få oppmerksomheten din og beholde den.

Så når du sammenligner barnet ditt med deres søsken, kan dette bety problemer for alle involverte. Ikke bare tvinger du dem til å se hvor forskjellige de er fra hverandre, men du gir også beskjeden om at de ikke kan måle seg som individer.

5. Du vil aldri lykkes i livet

I dine øyne tror du kanskje at dette er sant. Men det du ikke vet er at det å fortelle barnet ditt denne typen ting kan være svært skadelig for deres selvtillit og mentale helse. Ikke bare er de usikre på fremtiden, de mangler nå selvtilliten til å forfølge noe de ønsker.

Å fortelle tenåringen din at de aldri vil lykkes i livet betyr også at du ikke tror på deres evner og talenter, noe som er fryktelig for en forelder å gjøre.

Det foreldre bør si i stedet er: "Du kan møte utfordringer, men med hardt arbeid vet jeg at du kan overvinne dem." Det er en mye mer positiv og oppmuntrende melding å sende til tenåringen din.

Selvfølgelig må du også tro på tenåringens evner og indre evner. Hvis du ikke gjør det, hvordan forventer du at de skal gjøre det?

6. Ikke vær som din far/mor.

Denne typen uttalelser er en sikker måte å få barnet ditt til å bli akkurat som sin andre forelder. Hvis du sier dette, betyr det at du har gjort sammenligningen og har funnet ut at den andre forelderen har lyst på en eller annen måte.

Så når tenåringen din hører disse ordene fra deg, vil de føle seg tvunget til å gjøre det stikk motsatte av det du nettopp sa.

Det er ikke særlig lurt, er det nå?

Det foreldre bør si i stedet er: «Folk er forskjellige fra hverandre, og de har også forskjellige verdier og tro. Du kan velge å gjøre ting annerledes enn hvordan din far/mor gjør dem.

Men å opprettholde verdiene deres og bruke dem som rettesnor i livet er en god ting.

7. Du er stygg/feit

I denne alderen er tenåringens utseende avgjørende. De er mer selvbevisste om sitt fysiske utseende fordi de begynner å bli voksne.

Tenåringsjenter har også rasende hormoner som får dem til å ha uregelmessig menstruasjon, noe som gjør at de går opp i vekt.

På grunn av dette tyr noen tenåringer til ekstreme tiltak for å gå ned i vekt. De begynner å slanke og trene mer strengt eller ta avføringsmidler for å miste disse kiloene så raskt som mulig.

Også jenter i denne alderen opplever vanligvis mange førstegangstider – menstruasjon, første sex, graviditet, osv. Så det er ikke særlig lurt for foreldre å si ting som kan være sårende for tenårene deres.

Det foreldre bør si i stedet er: "Du ser vakker/kjekk ut som du er." Barnet ditt trenger å se seg selv i et positivt lys, noe som betyr at de må tro at utseendet deres er helt riktig.

Konklusjon

Du er ikke bare barnets forelder. Du er også deres venn, mentor og veileder. Så det beste du kan gjøre for dem er å støtte hvem de er, selv når de gjør noe du vet er galt.

Barna dine vil vokse ut av deg på alle mulige måter - fysisk, mentalt og følelsesmessig. Men de vil aldri miste behovet for din hengivenhet og kjærlighet. Så tilby det til dem uten feil hver dag.

Ting foreldre aldri bør si til tenåringen sin - Chill Mama Chill (3)

Catherine

Jeg heter Cathrine og er en 39 år gammel mor til 3 fra Utica, New York. Og jeg er veldig glad for at du har kommet for å besøke gjemmestedet mitt på nettet. Her legger jeg ut om alt relatert til familieliv, og vanligvis vil det involvere babyer og leksjoner jeg har lært gjennom årene fra eksperter, venner og mine egne feil. Så forhåpentligvis vil du finne det jeg skriver morsomt og informativt!

Relaterte innlegg

  • 20 ting foreldre aldri bør gjøre

    Hvis noen fortalte deg at foreldre var lett, var de enten en helgen eller en løgner...

  • 7 ting du aldri bør si til barnet ditt

    Noen ganger lurer jeg på om vi som foreldre skjønner at barn også er mennesker. Små mennesker...

  • Hva du skal si når du krever telefonforsikring

    Søl, fall, brudd og tap skjer alltid når minst forventet. Heldigvis tok du opp...

  • Hvordan slu*tte å være slem mot barnet mitt

    Negativ disiplin gir negative resultater. Dette er et testet og bevist faktum. Og siden barn...

  • Hvordan fortelle når du skal slu*tte å bruke beltestol ved bordet

    Det er en minneverdig anledning når barnet ditt oppgraderer fra barnestolen til å sitte på...

Ting foreldre aldri bør si til tenåringen sin - Chill Mama Chill (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5686

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.