Tweede review van blauwe ogen en bruine oogexperimenten die studenten van het 3e leerjaar leerden over raciale discriminatie (2024)

zoveelGeorge Floyd Murder25 mei 2020,Aardbeving, Een keerpunt dat veel Amerikanen gedwongen worden om iets te doen en het dringend doen.Veel opvoeders hielden een essentiële workshop en reageerden.Institutionele raciale discriminatieEnStilzwijgenHervormingsplannen voor onderwijs- en onderwijsplannen en zoeken naar manieren om onbekende stemmen te versterken.

leuk vindenJournalistiekEn auteurBoeken over GyeongjuAl meer dan 50 jaar heb ik deze ontwikkeling met grote interesse bekeken.We zijn hier eerder gekomen met angstige en verwarde resultaten.

zoveelmoord~ VanMartin Luther King JuniorIn 1968 was het een gebeurtenis die opvoeders stimuleerde om te handelen door een gewaagd experiment te motiveren om racisme te verminderen.

Het experiment trof het hele land.

De dag nadat de koning werd vermoord,Jane ElliottEen derde -jarige leraar in een blanke student in het land Iowa en Juju Bill probeerde studenten de wreedheid van racisme te laten voelen.ElliottScheid al haar witte klassenStudentTwee groepen: Een kind van blauwe ogen en een bruin oog.

Op de eerste dag, studenten met blauwe ogenGenetisch inferieurAan studenten van bruine ogen.Elliott droeg de kinderen van blauwe ogen op om niet op de jungle of swing te spelen.Ze zullen de tweede hulp niet toestaan ​​voor de lunch.U moet een papieren beker gebruiken om water te drinken bij het drinkwater.

3학년 학생들에게 인종차별에 대해 가르친 파란 눈, 갈색 눈 실험에 대한 두 번째 검토 (1)

Kinderen met blauwe ogen kregen de opdracht om geen huiswerk te maken.Omdat zelfs als ze alle vragen beantwoorden, ze waarschijnlijk zullen vergeten de taak naar de klas te brengen.Kinderen met blauwe ogen zijn zo, vertelde Elliott aan studenten.

Op de tweede dag van het experiment veranderde Elliott de rol van kinderen.

Nadat een lokale krant een artikel over Elliott en experimenten had gepubliceerd, vloog ze naar New York en verscheen op "The Tonight Show" met Johnny Carson op 31 mei 1968.Oude blanke studenten over hoe ze zwart waren in de Verenigde Staten.

3학년 학생들에게 인종차별에 대해 가르친 파란 눈, 갈색 눈 실험에 대한 두 번째 검토 (2)

Donkere noedels

Maar het experiment van Elliott had een meer onheilspellende impact.Voor de meeste mensen leek het te suggereren dat racisme kon worden verminderd of zelfs met een of twee dagen beweging kon worden verwijderd.Het leek te bewijzen dat alle blanke mensen moesten doen om te leren over racisme, allemaal afzien van de drang om zich bij de wreedheid aan te sluiten.Ze hoefden niet toe te geven of na te denken over hun voorrechten.Ze hoefden niet in contact te komen met een zwarte man.

Maar in feite vond ik mijn boek "Blue Eyes, Brown Eyes" dat het experiment een sad*stische tentoonstelling van macht en autoriteit was, een door Elliott gecontroleerde hefboomwerking.Het resterende ding dat het experiment achterliet, was niets met de race te maken.

Het ging over wreedheid en schaamte.

Daaropvolgend onderzoekontwerpMeet de werkzaamheidElliott's poging om vooroordelen te verminderen is aangetoond dat veel deelnemers geschokt zijn door het experiment.De hoofdoorzaak van racisme.

De wortels van racisme en de reden waarom het niet blijft worden verminderd in de Verenigde Staten en andere landen zijn ingewikkeld en verpletterd.Ze zijn al eeuwenlangEconomische ontberingEnCultureel.Niet -stop marsen in walgelijke gebeurtenissen, zoals de moord op George Floyd, zullen niet worden verminderd door de dringende experimenten onder leiding van blanke mensen ten behoeve van andere blanke mensen..

Populaire diversiteitstrainer

Desalniettemin is Elliott net zo beroemd geworden als leraar in de Verenigde Staten.

De jaren 1970 en 1980 waren rijp.DiversiteitseducatieIn de particuliere en openbare sectoren probeerde Elliott experimenten in een workshop voor tienduizenden deelnemers in Europa, het Midden -Oosten en Australië, evenals de Verenigde Staten en Canada.Ze reisde naar een bedrijf, een bank, een gevangenis, een school en een militaire basis.

Duizenden opvoeders in de Verenigde Staten hebben experimenten in hun curriculum opgenomen.Ze was een stand -alone spreker op honderden universiteiten.

zijVerscheen op Oprah Winfrey ShowVijf keer.

Angstige belediging

Elliott werd een Amerikaanse moederDiversiteitstraining.

zoveelRaciale discriminatie sessieElliott's voorsprong was intens.Om haar punt over te brengen, werd Elliott beledigd om deelnemers aan de workshop, vooral die met witte en blauwe ogen.Voor veel mensen is het experiment vreselijk mis.

Terwijl ik onderzoek deed voor mijn boek met tientallen mensen die aan het experiment hebben deelgenomen, nam ik contact op met Elliott.Eerst werkte ze met mij samen.Maar ze zei dat ze haar gezicht zou omdraaien en niet meer met me zou samenwerken toen ze wist dat ze haar eerdere studenten en andere studenten die aan het experiment namen, vroeg.Sindsdien heeft ze geweigerd mijn vragen te beantwoorden.

3학년 학생들에게 인종차별에 대해 가르친 파란 눈, 갈색 눈 실험에 대한 두 번째 검토 (3)

Vele anderen hebben deelgenomen.Ik interviewde Julie Pasicznyk, die bij US West werkte, een enorm telecommunicatiebedrijf in de Mini -Ae Police.Ze aarzelde om zich in de workshop van Elliott te registreren, maar mij werd verteld dat ze als manager moest slagen.Pasicznyk sloot zich aan bij 75 andere werknemers voor onderwijssessies in de buitenwijken van het bedrijf in de late jaren 1980.

Pasicznyk zei.“Ik begon zo de hele dag.Ze heeft me nooit ontmoet en ze heeft me eerder de schuld gegeven dat ze mijn seksualiteit voor succes gebruikte. '

"Barbie Dolls" moest Ken hebben, dus Elliott koos een lange en knappe man onder het publiek en beschuldigde hem ervan hetzelfde te doen als vrouwelijke mannen, zei Pasicznyk.Elliott volgde de hele dag "Ken" en "Barbie", geboord, beschuldigde en bespot.Pasicznyk wees erop dat blanke mensen altijd ongegronde oordelen over zwarten maken.

Elliott heeft het experiment bepleit als "vaccinatie van rassendiscriminatie."

[[De Politics + Society Editor van het gesprek selecteert het verhaal dat u moet weten. Word wekelijks lid van de politiek..]

Ondervraging

De reguliere media hebben samengewerkt om zo'n eenvoudig verhaal te ontwikkelen.Door de verminderde boodschap van het experiment en het beloofde potentieel te accepteren, handhaafden ze de ongelooflijke basis van de kruistochten van de Elliott al tientallen jaren, maar in werkelijkheid was het defect en racistisch.

De resultaten leken zo optimistisch en comfortabel, dus de rapporten over Elliott en de genezende kracht van experimenten werden overal uitgevoerd.Elliott verschijnt al tientallen jaren in bijna alle landelijke nieuwsshows in de Verenigde Staten.

3학년 학생들에게 인종차별에 대해 가르친 파란 눈, 갈색 눈 실험에 대한 두 번째 검토 (4)

ElliottIntimidatieAls je een ongelovige bent, kun je zeggen dat de pijn die blanke mensen een dag of twee voelen niets is in vergelijking met de pijn die zwarten elke dag ervaren.

Volgens de mensen in de klas destijds daagde ten minste één student het uitgangspunt van Elliott uit toen ze het experiment 50 jaar geleden aan haar Iowa -studenten introduceerde.

Paul Bodensteiner verzette zich elke keer dat ze haar klasse onderscheidde in de kleur van het oog en dat de kinderen van blauwe ogen superieur waren.

"Het is niet waar!"Hij daagde uit.

Zonder op te geven, probeerde Elliott een beroep te doen op Paul 'zelfinteressatie."Je zal wel blij zijn!Je hebt de juiste kleur! "

Maar Paul, een van de acht broers en zussen en de zoon van een melkveebedrijf, kocht geen kalmerend middel van Elliott."Wat je ook zegt, het is niet waar en niet eerlijk!"Hij antwoorde.

Ik denk vaak aan Paul Bodensteiner.Hoe kunnen kinderen ze zo leren?Is het vandaag mogelijk?

Tweede review van blauwe ogen en bruine oogexperimenten die studenten van het 3e leerjaar leerden over raciale discriminatie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6404

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.