12 ting du aldri bør fortelle foreldrene dine (2024)

Akkurat hva er rollen til foreldres fromhet? Skylder vi foreldrene våre å fortelle dem alt?

Helt sikkert dererting som barn "bør" og "ikke burde fortelle foreldrene sine". Problemer med fysisk eller psykisk helse, å være utsatt for mobbing og vanskeligheter i klasserommet faller alle inn i det førstnevnte.

Men er vi forpliktet til å fortelle demaltsom vi tenker «burde» vite? Hva med de tingene viikke ønskerå fortelle dem at vi tror "burde" vite det? Er det ting vi burdealdrifortelle dem?

Mye subjektivitet å finne her. Kort sagt, det er ikke noe godt svar som gjelder for enhver person eller situasjon. Men kanskje vi nærmer oss dette sensitive emnet fra feil vinkel.


Her er hva forfatteren mener: "Skal jeg fortelle foreldrene mine?" og "Hvorfor fortalte ikke barnet mitt det?" er spørsmål som – altfor ofte – stilles i ettertid. For eksempel når ens barn har gjort noe uventet, til og med skadelig. Under slike omstendigheter kan foreldrenes oppmerksomhet utgjøre hele forskjellen. Vi skal gå litt nærmere inn på dette fakultetet senere.

Kort sagt: å gjøre det til en vane å stille slike spørsmål er beslektet med å behandle sykdom mens man ignorerer forebyggingsmidler. Underliggende holdninger, tro og mangler bidrar alle til den allerede komplekse situasjonen.

I denne artikkelen skal vi diskutere ting vi aldri skal fortelleforeldrene dine. Vi vil følge opp denne delen ved å tilby en rudimentær diskurs om foreldreskap i en alder av distraksjon.

12 ting du aldri bør fortelle foreldrene dine

1 - "Jeg hater deg."

Ja, denne gjør vondt. Mens din mor eller far uten tvil innser at dette bare er en ytring av frustrasjon, er det likevel sårende. Og uansett, det er ikke din mor eller far du (av barnet ditt) hater, det er hva degjordedet er hatet.

I stedet for å si disse forferdelige ordene, bør du vurdere å holde følelsene dine lenge nok til å ha en konstruktiv dialog. Hvis dette ikke er mulig, er det bare å gå.

2 - "Hold kjeft."

Å fortelle noen om å "holde kjeft", med mindre et stikk som kommer av godt humør, er aldri en god idé. Disse to ordene er også en katalysator; gir opphav til og opprettholder følelser av sinne. I feil situasjon kan ting eskalere raskt og gå ut av kontroll.

Disse ordene kan også være sårende. Få ord satt sammen er så isolerende og så ensomme som «hold kjeft». Så avstå.

3 - "La meg være i fred."

Hør, vi ønsker alle å være alene til tider. I mange tilfeller med visse mennesker er det ingenting galt med et skarpt "La meg være i fred."

Men vi snakker om foreldrene dine. Protokollen er litt annerledes.

Forklar ditt behov for personlig plass med åpenhet, men medrespekt.Hvis de har gjort noe for å fornærme eller såre deg, si det. Hvis de fortsetter, fjern deg selv fra situasjonen og la årsaken til dette bli kjent.

4 - "Gjett hva 'S.O' gjorde igjen ..."

Selv om de er latterlige og andre, synes noen "voksne" voksne at det er greit å sladre om ektefellen sin. Hvis du unnlater å begå noen alvorlige lovbrudd, bør det være forbudt å snakke om at din partner eller ektefelle nedvurderes.

Annonser

Rett denne samtalen dit den riktig hører hjemme. Oppmerksomheten til din betydelige andre.

5 - "Det hele er din feil."

Sann historie: denne forfatteren var kjent med en ganske ynkelig familiesamtale mellom to eldste. En tante beskyldte moren hennes – førstnevnte i 50-årene, sistnevnte i 80-årene – for å gjøre henne feit. Noen varianter av "Det er din skyld ..." ble brukt på et tidspunkt.

Nå er vi ikke her for å diskutere forholdet mellom barndommens matvaner og fedme hos voksne. Men å skylde på en forelder for noe som er innenfor ens kontroll er en strek.

6 - "Jeg fant nettopp ut (dette) ... du er en dårlig forelder."

Alle foreldre gjør feil. Det er en tøff jobb. Det er ikke uvanlig at barnet lærer noe og bruker det som et snakk mot foreldrene sine.

Sannheten er at vi vet mye mer om barns helse og psykologi enn vi gjorde tidligere. Dessuten er foreldreskap et ansvar som har utviklet seg over tid.

Det er umodent og sårende å bruke ervervet kunnskap til å baske oppdragelsesferdighetene til ens foreldre.

7 - "Du var et dårlig eksempel."

Kanskje de var et dårlig eksempel da de vokste opp. Men du er blitt voksen nå. Hva er nytten av å ta opp foreldrefeil?

Anklagende utsagn gjør ikke annet enn å hindre et godt forhold. Hvis det skjedde noe i barndommen din som du trenger å ta tak i, si det. Ha en diskusjon og la dem forklare sin side av saken.

8 - "Du elsker ham/henne mer enn meg."

Svært usannsynlig. Og det er stor forskjell på å være nærmere et bestemt barn ogkjærligdet barnet mer. Dette har alt å gjøre med resonans - ikke kjærlighet eller hengivenhet.

Noen foreldre viser imidlertid fortrinnsbehandling. Å være vitne til dette som barn – og til og med som voksen – kan være veldig smertefullt. Den eneste måten du vil føle et utseende av indre fred på, er ved å åpne opp en dialog. Drama løser ingenting.

9 - "Jeg skulle ønske du ikke var foreldrene mine."

Dette er en favoritt blant små barn og tenåringer. Hvis du er voksen, må din mor eller far ha gjort noe elendig. Selv da, hva er poenget med dette?

Igjen, drama løser ingenting. La oss roe ned og samle dere for ikke å si noe vi kommer til å angre på.

10 - "Jeg er lei av denne familien / jeg er lei av deg."

Hvis det er et felles tema gjennom denne artikkelen, er det dette: teatraliteten hører ikke hjemme i et modent foreldre-barn-forhold. Utsagn som disse er både meningsløse og potensielt skadelige.

Relasjonsproblemer løses ikke med slike ord. Kanskje du er lei av familien din. Men, på godt og vondt, dette er fortsatt din familie – og det er den eneste du har.

Finn en annen tilnærmingsmåte.

11 - "Jeg trenger penger."

Selv om vi kanskje ikke ser dem, nikker tusenvis av foreldre samtykkende.

Annonser

De fleste ungdommer bør prøve å forstå et par for ting. (A) Foreldrene deres jobber hardt for å forsørge deg, og (B) de forstår ennå ikke helt konseptet med penger.

En ting må være en forutsetning. Enhver forespørsel om penger må følge en ærlig, rasjonell forklaring.

12 - "Jeg har ikke tid."

Vi snakker ikke med en arbeidskamerat eller en tilfeldig fremmed her. Selv om vi kanskje ikke har tid til noe, er litt respekt på sin plass.

Bruk et minutt på å forklare deg selv.

Foreldre og distraksjonens alder

"Det er ingen stedervirkningen av populærkultur og teknologipå barns forhold mer merkbar enn i familier. Begge påvirkningene harbidratt til et økende skillemellom de tradisjonelle rollene som barn og deres foreldre spiller.» ~ Jim Taylor, Ph.D. (kilde)

Som nevnt er mange av tingene vi sier til foreldrene våre reaksjonære. Dårlig kommunikasjon – og mangelen på den – er ofte drivkraften. Av disse grunnene må vi se på en vanlig årsak til kommunikasjons- og relasjonsvansker: teknologi.

Grunnen?

Gjennom tidlig barndom, ungdomsår og tidlig voksen alder,sunn kommunikasjon mellom foreldre og barnforblir livsviktig. For dette formål er det liten tvil om at spredningen av teknologier – spesielt mobilteknologi – har påvirket denne kommunikasjonen negativt.

La oss ta en titt på noe av det overraskendestatistikk.

– 96 prosent av amerikanerne eier en mobiltelefon.

Annonser

– 81 prosent eier en smarttelefon.

– 75 prosent eier en stasjonær eller bærbar datamaskin.

– 50 prosent eier et nettbrett.

Det mest urovekkende er kanskje trendene til tenåringer. Her er noen flerestatistikk:

– 95 ​​prosent av tenåringer har tilgang til en smarttelefon.

– 45 prosent sier at de er online på «nesten konstant» basis.

Vi kan selvfølgelig ikke utelate sosiale medier.

– 52 prosent av tenåringer bruker Instagram; 51 %, Facebook; 41 %, Snapchat.

Sosioøkonomi og teknologibruk

DePew Research Centersiterer følgende statistikk angående Facebook-bruk av tenåringer etter årlig husholdningsinntekt:

– Mindre enn $30 000: 70 prosent

– $30.000 – $74.999: 56 prosent

– $75 000 eller mer: 36 prosent

Hvorfor er dette viktig? Flerestudierfinne en direkte sammenheng mellom forhold med fattigdom og lav sosioøkonomisk status i barndommen og mental helse. Med andre ord er overdreven teknologibruk et kjennetegn på dårlig mental funksjon.

Vi trenger ikke være en ekspert på menneskelig tilstand for å lese mellom linjene. Men bare i tilfelle:

– Millioner av barn mangler i stor grad livsfremmende ressurser.

– Det er millioner av barn som mangler positiv veiledning og veiledning.

– Og det er millioner av barn som står i fare for å utvikle livsendrende psykiske lidelser.

Disse sjokkerende tallene viser svikt i (a) samfunnsverdier, (b) formynderskap eller (c) både a og b.

Siste tanker: Reflekterende foreldreskap

"Barn har aldri vært veldig flinke til å lytte til de eldste, men de har aldri unnlatt å etterligne dem."

~ James Baldwin (kilde)

La oss prøve å oppsummere kjernen i denne artikkelen i tre punkter:

  1. Det er en økende kobling mellom foreldre og barn.
  2. Mangel på kommunikasjon er drivkraften til denne frakoblingen.
  3. Utbredelsen av teknologi og dens overbruk – av både foreldre og barn – er en medvirkende årsak til både 1 og 2.

Vi må ta et godt ærlig blikk på situasjonen der vi befinner oss. Å gjøre det krever at vi engasjerer oss i litt refleksjon. Det er faktisk en vitenskapelig term for dette:reflektert foreldreskap.

I følge en 2012papirpresentert på en fosterforeldrekonferanse, innebærer reflektert foreldreskap å forstå de mentale tilstandene til foreldre og barn. Disse mentale tilstandene inkluderer foreldrenes og barnets tanker, følelser, tro, behov og ønsker om forholdet.

Det er en god start.

12 ting du aldri bør fortelle foreldrene dine (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5682

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.