Lord Voldemort Karakterprofil | Bokanalyse (2023)

Lord Voldemort, også kjent som Tom Riddle var skurken iHarry Potterserie. Lord Voldemort ble født Tom Riddle 31. desember 1926 i Wool’s Orphanage, London, England. Han ble født av Tom Riddle Sr. og Merope Gaunt, begge fra landsbyen Little Hangleton. Tom ble til slutt rekruttert tilGaltvort høyere skole for hekseri og trolldomhvor han viste seg å være en usedvanlig talentfull student, som utmerket seg i nesten alt. Han skulle senere gå under navnet Lord Voldemort og skape frykt i hjertene til trollmannssamfunnet nok til at de ikke kunne si navnet hans.

Lord Voldemort var symbolet på ondskapen og den viktigste antagonisten i Harry Potter-serien. Hans tilhengere var kjent som dødsetere og var også vanligvis dyktige mørke trollmenn og hekser. Gjennom hele Harry Potter-bokserien ville Voldemort prøve å skape problemer for Harry eller hans kjære, for det meste på Galtvort skole for hekseri og trolldom, og Harry ville reise seg til anledningen og kjempe tilbake med hjelp av sine to beste venner –Ron WeasleyogHermine Grang. Andre som Albus Humlesnurr, lærerne på Galtvort og medlemmene av Føniksordenen hjalp Harry i søken etter å beseire ondskapen.

Lord Voldemort-profil

Biografi

 • Fødselsdato og sted: 31. desember 1926, Wool's Orphanage, London, England, Storbritannia
 • Foreldre: Tom Riddle og Merope Gaunt
 • Nasjonalitet: engelsk
 • Status for blod: Halvblods
 • Ektefelle: Ingen; Bellatrix Lestrange, ifølgeHarry Potter og det forbannede barnet
Lord Voldemort Karakterprofil | Bokanalyse (1)

Magiske spesifikasjoner

 • Patronus:Ingen
 • Boggart:Hans egen døde kropp
 • Wand:13 og en halv tommer, barlind, Phoenix Feather-kjerne.

Tilknytninger

 • Skole:Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom
 • Hus:Slytherin House
 • Lag og grupper alliert med:House of Gaunt, Slytherin House,Borgin og Burkes,Magidepartementet

Utmerkelser

 • Aliaser:Lord Voldemort, du vet hvem, han som ikke må navngis, The Dark Lord, arving etter Slytherin
 • Eiendeler:Den magre ringen (inneholder også oppstandelsessteinen), Slytherin-medaljonen, Hufflepuff-koppen, Ravenclaws tapte diadem og eldstestaven.

Lord Voldemort – Tidslinjen

31. desember 1926

Tom Marvolo Riddle er født

Merope Gaunt føder sønnen sin, kaller ham Tom Marvolo Riddle og dør like etter at hun ga ham til Wool's Orphanage i London. Faren Tom Riddle hadde forlatt moren og ham etter at hun sluttet å gi ham kjærlighetsdrikken.

31. desember 1926

1. september 1938

Tom Riddle starter sitt første år på Galtvort

Tom Riddle slutter seg til Galtvort etter at han ble rekruttert av Albus Dumbledore fra Wool's Orphanage. Han er sortert inn i Slytherin House.

1. september 1938

1. september 1942

Tom Riddle er valgt som prefekt for Slytherin

Tom Riddle begynner på sitt femte år på Galtvort. Han blir gjort til prefekt for Slytherin-huset. han har til hensikt å åpne Hemmelighetskammeret snart.

1. september 1942

12. juni 1943

Myrtle Warren blir drept av basilisken

Tom åpner Hemmelighetskammeret uten at alle vet det, Myrtle Warren blir drept etter at hun såBasiliskdirekte på vaskerommet. Tom anklager deretter urettmessig Hagrid og kjæledyret hans Aragog for drapet. Tom blir belønnet for tjenestene sine og Hagrid blir utvist fra Galtvort.

12. juni 1943

1. september 1944

Tom Riddle er laget til Head Boy

Tom Riddle begynner på sitt syvende år på Galtvort, og han blir utnevnt til hovedgutten. Han er allerede kjent for å få mange tilhengere blant sine jevnaldrende i indre kretser, men holder fortsatt oppe på skolen.

1. september 1944

31. oktober 1981

Lord Voldemort dreper James og Lily Potter

Etter å ha drept James og Lily Potter, prøver Voldemort å drepe sønnen deres Harry, men forbannelsen hans slår tilbake og får ham til å forsvinne og forårsaker dermed mye glede og feiring i trollmannsverdenen. Voldemort går i skjul i Albania, maktesløs og redd.

31. oktober 1981

31. juli 1991

Quirinus Quirrell prøver å stjele De vises stein

Quirinus Quirrell blir instruert av Lord Voldemort om å stjele De vises stein fraGringotts Bank. Han lykkes ikke med å gjøre det ettersom steinen allerede hadde blitt ryddet fra hvelvet av Hagrid under Humlesnurrs instruksjoner.

31. juli 1991

8. september 1992

The Chamber of Secrets åpnes av Ginny

Ginny Weasley blir manipulert av Tom Riddles dagbok for å åpne Hemmelighetskammeret og slippe løs basilisken på skolen. Det ender opp med å forsteine ​​fru Norris, Mr Filchs kjæledyrkatt.

8. september 1992

14. februar 1993

Harry begynner å snakke med Tom Riddle gjennom dagboken hans

Harry søler ved et uhell blekk på dagboken og den begynner å skrive ned meldinger. Harry vises gjennom tilbakeblikk, de nøyaktige øyeblikkene da Hemmelighetskammeret ble åpnet for 50 år siden. Tom Riddle lurer Harry til å tro at Hagrid åpnet Hemmelighetskammeret.

14. februar 1993

29. mai 1993

Harry Potter dreper basilisken

Harry Potter går inn i Hemmelighetskammeret med hjelp av Ron Weasley og kjemper deretter mot basilisken og dreper den til slutt med Gryffindors sverd. Deretter ødelegger han dagboken til Tom Riddle og dreper dermed åndsformen hans.

29. mai 1993

23. august 1994

Voldemort blir brakt til Riddle-hjemmet

Voldemort blir brakt til Gåten hjem fra skogen i Albania av Peter Pettigrew. Han holdes i live med giftet fra Nagini. Barty Crouch Jr besøker Voldemort for å ta instruksjoner for deres fremtidige planer.Frank Bryce, overhører kokken som bodde i rommet i nærheten dem og blir drept.

23. august 1994

24. juni 1995

Lord Voldemort kommer tilbake

Lord Voldemort kommer tilbake etter en lang pause ved å instruere Peter Pettigrew om å utføre et ritual som bruker Peters hånd, Harrys blod og farens bein. Cedric Diggory blir drept. Harry og Voldemort duellerer, men til slutt klarer Harry å rømme gjennom Triwizard Cup Portkey.

24. juni 1995

13. juni 1996

Ti dødsetere, inkludert Bellatrix Lestrange, rømmer fra Azkaban

Lord Voldemort hjelper Bellatrix Lestrange,Rodolphe Lestrangeog flere andre dødsetere rømmerAzkaban fengsel. Cornelius Fudge, magiministeren hevder at Sirius Black var ansvarlig for å orkestrere dette utbruddet.

13. juni 1996

20. juni 1996

Voldemort dukker opp offentlig for første gang etter at han forsvant

Lord Voldemort dukker opp i Atrium til Ministry of Magic-bygningen etter at Bellatrix Lestrange og de andre dødseterne kjemper i slaget ved Department of Mysteries. Sirius Black blir drept av Bellatrix, og Humlesnurr og Voldemort duellerer i Atrium til magiministeren og noenAurorsankomme.

20. juni 1996

30. juni 1997

Harry og Humlesnurr drar til hulen for å finne Voldemorts horcrux

Etter å ha sett Horace Slughorns minne og bekreftet at Voldemort faktisk laget Horcruxes, drar Harry og Humlesnurr til hulen der Voldemort gjemte medaljonen til Slytherin som ble gjort til en Horcrux. Umiddelbart etter, når de ankommer Galtvort, blir deMørkt merkeer sett over Galtvort og flere Dødsetere ser ut til å ha fått innpass i Galtvort.

30. juni 1997

27. juli 1997

Battle of the Seven Potters

Slaget om de syv pottemakere finner sted når Føniksordenen trygt prøver å frakte Harry Potter fra Liguster Drive tilhulen. Voldemort dukker til slutt opp i luften og dreper Mad-Eye Moody. George mister øret fra en trolldom av Snape.

27. juli 1997

2. mai 1998

Slaget ved Galtvort

Slaget ved Galtvort utkjempes. Flere liv går tapt, og etter at alle horcruxene er ødelagt, dreper Harry til slutt Lord Voldemort.

2. mai 1998

Hvem er Lord Voldemort?

Lord Voldemort var en av de mest dyktige og farligste mørke trollmennene gjennom tidene. Han var sannsynligvis den mektigste trollmannen i sin tid, med mulig unntak av Albus Humlesnurr. Han ble født som Tom Riddle til enmugglefar og en mor som var en heks. Faren forlot sin gravide mor da han innså at hun hadde lurt ham til å bli forelsket i henne ved hjelp av en kjærlighetsdrikk. Tom vokste opp til å hatemugglereog mugglerfødte studenter, og så snart han fikk vite om sin sanne arv og at han var Salazar Slytherins etterkommer, begynte han å grave dypere, og hatet hans mot mugglere fant en ny motivator. Han fortsatte å forkynne måtene for renblodig overherredømme i trollmannsverdenen og samlet mange tilhengere som ble kjent som dødsetere. Han fortsatte sin motstand mot at mugglerfødte ble gitt en mulighet i trollmannsverdenen og begynte å begå drap og andre grusomheter for å få viljen sin.

Den første trollmannskrigen var i gang, og et sted i mellom fikk han beskjed om et mulig barn som ville fortsette å beseire ham. Deretter prøvde han å drepe barnet og drepte til slutt foreldrene, James og Lily Potter. Da han forsøkte å drepe barnet, slo forbannelsen tilbake og førte til at han ble revet av kroppen. Han forsvant, og Harry Potter ble årsaken til store feiringer i trollmannsverdenen.

Når Harry begynte å gå på skole på Galtvort, dukket Voldemort opp igjen og prøvde å komme tilbake til livet, men Harry forpurret planene hans. Selv etter at Voldemort kom tilbake, hadde han en veldig vanskelig tid med å prøve å drepe Harry.

Tidlig liv

Tom Marvolo Riddle ble født på årets siste dag 1926 på Wool’s Orphanage, London. Han finner senere ut at moren hans, Merope Gaunt, døde under fødselen av ham. Moren hans kalte ham Tom etter faren og Marvolo etter faren. 'Riddle' forble etternavnet ettersom faren hadde det samme etternavnet. Tom vokste opp på barnehjemmet og ble alltid ansett for å være rar og annerledes enn de andre barna der. Da han var barn, hadde han en uenighet med en annen gutt som het Billy Stubbs, og etter noen dager ble kaninen til Billy Stubbs funnet hengende fra sperrene. Billy tok også med seg to andre barn, Dennis Bishop og Amy Benson, til en hule i nærheten og gjorde noe magisk og så forferdelig at de sluttet å snakke helt etter den hendelsen. Interessant nok ville Voldemort gå tilbake til den samme hulen og gjemme en av horcruxene hans der som Humlesnurr og Harry drar for å hente i.Harry Potter og Halvblodsprinsen.Videre pleide han også å stjele mange gjenstander fra andre barn og gjemme dem i skapet sitt.

Til slutt, da han fylte elleve, kom Albus Dumbledore tilMugglerbarnehjem som representant for Galtvort skole for hekseri og trolldom. Han snakket med Mrs Cole, lederen av barnehjemmet, og senere med Tom, og selv om Tom var litt reservert i begynnelsen, begynte han å vise interesse da Humlesnurr viste ham noe faktisk magi. Tom fortalte Humlesnurr at han kunne få dårlige ting til å skje med de som skadet ham, og hevdet også å ha evnen til å snakke med slanger. Mens Humlesnurr var litt skeptisk til Toms holdning, hevdet han senere overfor Harry at han aldri ville ha trodd at denne unge gutten skulle fortsette å bli en av de mest fryktede mørke trollmennene gjennom tidene.

Tom ble til slutt tatt opp på Galtvort og ville snart bli populær for sin magiske fortjeneste og intelligens.

Galtvort år

Tom Riddle studerte ved Galtvort skole for hekseri og trolldom fra 1938 til 1945. Han ble sortert inn i Slytherin House og ble ansett som en veldig flink student. Han var en favorittstudent blant de fleste av lærerne hans. Albus Dumbledore så imidlertid alltid ut til å ha et våkent øye med ham, slik Tom Riddle selv hevdet. ProfessorArmando Dippet, rektor på Galtvort på den tiden, beundret også Tom virkelig. Da Tom var på sitt femte år begynte det å skje mye rart på skolen. En jente, Myrtle Warren, som var en mugglerfødt, døde under merkelige omstendigheter på skolen.

Det ble mistenkt at et monster av noe slag må ha drept henne. Tom Riddle konfronterte Rubeus Hagrid, som gjemte et magisk beist i et klasserom. Beistet var tilfeldigvis en gigantisk edderkopp kjent somAcromantula. Den rømte fra slottet etter at Tom fanget Hagrid, og han ble straffet med å bli avvist fra Galtvort. Imidlertid bestemte Humlesnurr seg for å ansette Hagrid som viltvokter på Galtvort. Tom Riddle ble tildelt en utmerket medalje for sine tjenester for å redde Galtvort.

Imidlertid skulle det senere bli avslørt at Tom Riddle var årsaken til at Myrtle Warren døde. Tom hadde fått vite om arven hans og at Salazar Slytherin var hans stamfar som sverget å kvitte skolen for alle mugglerfødte elever. Han profeterte at hans arving en dag ville komme tilbake og fullføre arbeidet. Det var Tom Riddle som var den profeterte arvingen til Slytherin. Så Tom Riddle oppdaget Hemmelighetskammeret som lå under slottet etter at han fant inngangen på jentas bad i tredje etasje. Han brukte sin evne til å snakke med slanger for å vekke basilisken som hadde hvilet inne i kammeret i over tusen år. Basilisken er det som drepte Myrtle og Tom brukte Hagrid og Aragog som et dekk for sine opprinnelige intensjoner.

Interessant nok hevdet Draco Malfoy selvsikkert at arvingen til Slytherin kommer for alleMudbloods, et nedsettende begrep brukt av renblodige overherredømmer for mugglerfødte hekser og trollmenn som han visste om Hemmelighetskammeret, men det ble senere funnet ut at det bare var fordi han ble fortalt av sin far om åpningen av kammeret femti År siden.

Tom ble valgt til hovedgutt på sitt sjette år. Han var veldig utspekulert og ekstremt intelligent. Han ville bruke ferdighetene sine for å få viljen sin, som illustrert av minnet om Horace Slughorn som Harry og Dumbledore ser i Pensieve. Tom Riddle var fast på å forske på horcruxes og brukte derfor sin innflytelse med professor Slughorn for å snakke ham gjennom det. Han fikk til og med Slughorns favorittgodteri, en boks med krystalliserte ananas som han må ha funnet ut ved hjelp av Legilimency. Etter at Slughorn ble forsikret av Tom om at spørsmålet hans om Horcruxes kun var for akademiske formål, fortalte Slughorn ham om det. Han hevdet at horcruxer ble laget med mørk magi ved å fange deler av ens sjel i et eller annet objekt ved å begå avskyelige handlinger. Tom antok muligheten for å lage syv, som Slughorn reagerte på med frykt og overraskelse. Tom overbeviste Slughorn om at han bare var nysgjerrig, og Slughorn innrømmet at det teoretisk var mulig å lage syv Horcruxes.

Opprinnelsen til Lord Voldemort

Etter at Tom Riddle ble uteksaminert fra Galtvort, dro han til professor Dippet og ba om en jobb som professor i forsvar mot mørke kunst. Dippet avviste tilbudet og hevdet at Riddle var for ung. Han ble også tilbudt flere stillinger i Magidepartementet, gitt hans rykte som en av de flinkeste studentene. Imidlertid valgte han å holde seg unna alle disse mulighetene, og de fleste av hans jevnaldrende og lærere ble overrasket da de fant ut at Tom hadde begynt å jobbe i Borgin og Burkes, en nyhet og antikvitetsbutikk i Knockturn Alley. Tom hadde imidlertid en veldig viktig grunn til å være på Borgin og Burkes.

Siden han allerede var i ferd med å lage horcruxes i hemmelighet, jaktet han på viktige gjenstander som passet hans verdighet for å bli omgjort til en horcrux. Slytherin-medaljonen var en slik relikvie som moren hans for lenge siden hadde solgt til Mr Borgin for en svært liten pris. Videre undersøkte han Helga Hufflepuffs kopp og bestemte seg for å finne ut hvor den var. En av kundene til Borgin og Burkes, Hepzibah Smith, så ut til å ha det, og til slutt dro Tom Riddle hjem til huset hennes og ved å bruke sjarmen sin overbeviste han heksen om å vise ham koppen. Etter at han så den, ble han også vist Salazar Slytherins medaljon, som Hepzibah Smith hadde kjøpt av Mr Borgin for lenge siden. Tom drepte deretter Hepzibah Smith, innrammet House-Elf Hokey for drapet og forsvant med de to relikviene. Han konverterte dem til Horcruxes. Han oppbevarte medaljonen til Slytherin i hulen som han hadde tatt barna fra barnehjemmet til, og til slutt ga han koppen til Bellatrix Lestrange, som ville lagre den i hvelvet hennes.

Navnet hans Lord Voldemort ble uttalt Vol-duh-mort der 't'en er nesten stille. Navnet hans Lord Voldemort er en del av et anagram av hans gamle navn, "Tom Marvolo Riddle." Hele anagrammet er "I am Lord Voldemort" som vises i filmatiseringen avHarry Potter og hemmelighetenes kammer.

The Rise Of Lord Voldemort

Etter at han ble nektet stillingen som Defense Against the Dark Arts Professor av Albus Dumbledore, skal han ha gått under jorden. Det ryktes at han begynte å samle mange følgere og støttespillere som ble kalt Dødsetere. Han begynte også å reise mye og møte andre mørke trollmenn og lære av dem. I rundt ti år sies han å ha fortsatt inkognitoen sin til han dukket opp igjen da han dro for å møte Albus Dumbledore.

Han gikk på Galtvort skole for hekseri og trolldom, og søkte jobb som lærer i forsvar mot mørke kunster for andre gang. Det antas at han møtte Humlesnurr på kontoret hans og ba om jobben. Da Humlesnurr kjente at noe var fishy, ​​nektet han ydmykt å gi ham jobben. Det antas at Tom jinxet denne jobben, og helt siden, til slaget ved Galtvort til slutt forårsaket Voldemorts død, ble denne posten forbannet og kunne ikke beholde læreren for Forsvar mot den mørke kunsten i mer enn et år. På vei tilbake gjemte Voldemort også en annen av sine horcruxer, The Lost Diadem of Ravenclaw, ibehovsrommet.

Hvordan så Lord Voldemort ut?

Lord Voldemort lignet ingenting på sitt forrige jeg. I tenårene ble Tom Riddle ansett som en veldig kjekk ung mann med en lovende fremtid. Men etter å ha laget flere horcruxer og revet sjelen hans fra hverandre flere ganger, så han veldig merkelig ut og ingenting som et normalt menneske ville gjort. Han hadde et veldig slangelignende utseende. Han hadde veldig blek hud, nesten som om han var et lik. Han hadde røde øyne, neseborene hans var bare spalter, og det var ingen nese. Han hadde på seg en fillete svart kappe som på magisk vis dekket det meste av kroppen hans. Han var i stand til å fly i luften, og som vist i filmene, ville kappen hans løse seg litt opp i bakgrunnen når han fløy opp i luften.

Første trollmannskrig

Den første trollmannskrigen ble markert å ha begynt da Lord Voldemort begynte å rekruttere flere medlemmer av det magiske fellesskapet som lenge hadde blitt utstøtt av trollmannssamfunnet. Voldemort møtte kjemper i fjellene og i andre deler av verden og ba dem slutte seg til saken hans. Han rekrutterte også varulvene, som var utstøtt fra trollmannssamfunn på grunn av hvor ofte de ville bite og smitte trollmenn og hekser, inkludert barn. Voldemort, som en mørk trollmann, var også i stand til å skape en hær av Inferi til sin disposisjon. Han brukte mange av dem til å vokte en av horcruxene sine i hulen han gjemte den i.

Voldemort parerte ikke med nissene, selv om det ble ansett som en mulighet av mange. I stedet myrdet han en nissefamilie og stengte muligens alle porter for å inngå et partnerskap med nisser. Deretter begynte han å befale sine dødsetere å drepe og kidnappe flere viktige personer som utgjorde en trussel mot saken hans. Det var da departementet begynte å være spesielt oppmerksom på problemet. Barty Crouch Sr, som var leder forInstitutt for magisk rettshåndhevelsepå den tiden, tok en veldig modig og hensynsløs tilnærming. Han befalte sine Aurors å bruke de utilgivelige forbannelsene på dødsetere uten å vise noen nåde. Dette ble rettferdiggjort fordi dødseterne brukte disse forbannelsene nesten hver gang, og det ble registrert flere dødsulykker rundt den tiden.

Omtrent på samme tid begynte Voldemort å styrke forsvaret til Horcruxene sine. Han ga dagboken om at han laget sin første horcrux til Lucius Malfoy, en av hans mest betrodde dødsetere. Han ga Hufflepuff-koppen til Bellatrix Lestrange, en annen av hans pålitelige og viktige dødsetere. Han gikk tilbake til Gaunt Shack og plasserte Gaunt-ringen strategisk i en boks under gulvplankene, noe som gjorde det vanskelig å bli funnet. Til slutt gjemte han medaljonen til Slytherin i hulen der han en gang hadde terrorisert barna på barnehjemmet hans.

Videre ba han Regulus Arcturus Black, en dødseter på den tiden og broren til Sirius Black, om å låne husalven Kreacher til ham. Deretter brukte han Kreacher for å teste forsvaret han hadde plassert rundt Slytherin-medaljonen i hulen. Dette inkluderte en hær av Inferi i den stille innsjøen inne i hulen og drikking av en veldig farlig trylledrikk som fikk den som drikker til å føle de verst mulige følelser og minner. Deretter forlot han Kreacher i hulen. Regulus fant imidlertid ut om dette og tok Kreacher tilbake i sikkerhet. Til slutt kom han tilbake til hulen med Kreacher, gikk gjennom forsvaret selv, drakk eliksiren og stjal Horcruxen fra stedet, og plasserte en falsk medaljon der. Han holdt også en lapp inne i medaljonen som avslørte at han hadde stjålet den originale. Harry og Humlesnurr ville gå til denne hulen flere år senere og hente denne medaljonen, og trodde det var en horcrux, og Harry ville finne denne lappen i den falske medaljonen.

Profetien som startet det hele

Kanskje et av de mest avgjørende og betydningsfulle øyeblikkene i Harry Potter-serien er når Sybill Trelawney dukker opp på Hog's Head Inn rundt juli 1981 for å møte Albus Dumbledore. Humlesnurr tilfeldigvis rekrutterer henne til stillingen som spådomsprofessor ved Galtvort. Når hun blir bedt om å lage en profeti for ham, kommer hun plutselig med en profeti om et barn som ville ha makten til å beseire Mørkets Herre. Denne profetien ble delvis overhørt av en dødseter som avlyttet samtalen deres, og han gjorde et strev etter det og fortalte til slutt Voldemort om denne profetien. Denne dødseteren blir til slutt avslørt for å være Severus Snape.

Imidlertid ble denne profetien tatt svært alvorlig av Voldemort. Da han begynte å ta innholdet i profetien i tvil for å identifisere barnet som var kjent for å ha makten til å beseire ham, skilte to navn seg ut. Siden Sybill Trelawney hevdet at barnet ble født den syvende måneden året før, noe som gjorde barnet ett år gammelt. Den ene var barnet til James og Lily Potter, Harry Potter, og den andre var barnet til Frank og Alice Longbottom,Neville Longbottom. Profetien hevdet tydelig at den mørke Herren ville velge barnet som sin likemann, noe som antydet at hans valg ga barnet disse kreftene. Snape informerte imidlertid ikke dette i detaljene som var nødvendig, og derfor bestemte Voldemort seg for å drepe Harry Potter.

Drep Harry Potters foreldre

Voldemort begynte å samle informasjon om James og Lily Potter og hvor de befant seg. Så snart Albus Humlesnurr ble varslet om dette, rådet han Lily og James Potter til å gå i skjul med sin ett år gamle sønn Harry Potter. Han foreslo også at de skulle utføre Fidelius-sjarmen på huset de bodde i på Godric's Hollow, og dermed gjøre det umulig for dem å bli funnet av noen. Fidelius-sjarmen krevde en hemmelig vokter som ville vite hvor huset var. Alle i Føniksordenen ble fortalt at Sirius Black var deres hemmelige vokter siden det var tider på prøve når det gjaldt å stole på folk.

For å forhindre at enhver mulig føflekk i Føniksordenen forteller Voldemort hvor huset deres var, bestemte de seg for å gjøre Peter Pettigrew til deres hemmelige keeper, og legge til et ekstra lag med forsvar. Det viste seg imidlertid å være nytteløst ettersom Peter Pettigrew var føflekken som fortsatte med å lekke informasjon til Voldemort, og natten til Hallowe'en, 31. oktober 1981, dro Voldemort til Godric's Hollow og lokaliserte huset. Han drepte først James Potter da han prøvde å beskytte Lily og Harry ved å kjempe mot Voldemort. Så gikk han inn i rommet der Lily gjemte Harry og ba henne flytte til side. Da hun nektet, drepte han henne også.

Til slutt prøvde han å drepe Harry også, men merkelig nok slo forbannelsen tilbake og traff Voldemort i stedet. Voldemort døde imidlertid ikke den dagen, og ett år gamle Harry satt igjen med et arr i form av lyn. Det ble senere avslørt at Voldemort overlevde fordi han hadde skapt syv horcruxer for seg selv ved å fange sjelen hans, noe som gjorde det umulig for ham å dø uten at alle de syv ble ødelagt. Grunnen til at Harry levde gjennom dette møtet er at moren Lily ofret seg for ham, og han ble beskyttet av eldgammel magi som verdsatte kjærlighet.

Gaunt familie

Gaunt-familien var etterkommere av Salazar Slytherin. Familien bodde i en hytte nær huset til Tom Riddle i Little Hangleton.Marvolo Gauntbodde med sine to barn, Morfin og Merope, i hytten. De ble sagt å ha et merkelig utseende, muligens på grunn av generasjoner med innavl, og øynene deres var rettet mer perifert enn de fleste mennesker, noe som indikerer deres likhet med slanger. Da Bob Ogden, en tjenestemann fra departementet, gikk til hytten deres, så han at det var en død slange festet til døråpningen deres, og Morfin snakket bare på Parseltongue. Marvolo var en veldig slem gammel mann som var veldig stolt av sin rike arv og var også veldig stolt av å eie ringen som inneholdt oppstandelsessteinen i den. Både denne ringen og en medaljon som Merope Gaunt solgte i Borgin og Burkes ville til slutt bli Horcruxes of Lord Voldemort.

Merope Gaunt ble forelsket i Tom Riddle da hun så ham rundt huset deres noen ganger. Hun brukte deretter en kjærlighetsdrikk for å få ham til å bli forelsket i henne. Men da effekten av eliksiren tok av, ble Tom Riddle rasende og ville ikke ha noe å gjøre med henne og babyen som hadde vokst i magen hennes. Han forlot dem og vendte tilbake til huset sitt. Merope rømte fra huset hennes og kom til London. Hun solgte deretter Slytherin-medaljonen som var verdt en formue til Borgin. Hun var imidlertid uvitende om verdien og fikk svært liten kompensasjon for den. Til slutt nådde hun dørstokken til Wool's Orphanage og fødte barnet. Hun døde til slutt der. Tom Riddle Jr ble oppdratt på det barnehjemmet til Humlesnurr rekrutterte ham for å bli på Galtvort for å studere magi.

Tom Riddle Jr dro til slutt tilbake til Gaunt Shack og møtte onkelen sinMorfin Gaunt. Da Morfin så Tom, utbrøt han at han lignet mye på muggleren som bodde i huset like ved. Tom klarte å sette det hele sammen og fant ut at Morfin snakket om faren sin. Deretter bedøvet han Morfin, tok tryllestaven hans og fortsatte med å drepe faren, Tom Riddle Sr, og foreldrene hans. Deretter endret han Morfins minner og fikk ham til å tro at han var morderen. Morfin ville bli dømt til livsvarig fengsel iI Azka. I mugglerverdenen ble Frank Bryce, en kokk som bodde i de nærliggende kvartalene, anklaget for de tre drapene. Tom stjal også ringen til Cadmus Peverell som tilhørte hans bestefar Marvolo Gaunt.

Gjenoppblomstring av Lord Voldemort

Voldemort ble sagt å gjemme seg i Albania etter at han mistet kreftene og en materiell kropp. Hans angrep på Harry Potter på Godric's Hollow hadde gjort ham maktesløs. Etter noen forsøk på å få kreftene sine, først gjennom professor Quirrel og deretter gjennom dagboken, kom han til slutt tilbake til livet ved hjelp av Barty Crouch Jr og Peter Pettigrew. Barty Crouch Jr forkledde seg som Alastor Moody gjennom hele skoleåret og satte bevisst Harrys navn i Ildbegeret, og tvang ham til å konkurrere. På slutten av Triwizard-turneringen ble Harry og Cedric Diggory begge fraktet til en gammel kirkegård da Barty Crouch Jr hadde konvertert Triwizard Cup til en Portkey.

Gravplassen blir til slutt avslørt for å være den til Tom Riddle Sr, Voldemorts far. Peter Pettigrew drepte Cedric Diggory etter Voldemorts råd og heist Harry oppå gravsteinen til Tom Riddle Sr. Han utførte deretter en forseggjort seremoni og brakte til slutt Lord Voldemort tilbake i kjødet. Voldemort tilkalte sine dødsetere til kirkegården og duellerte deretter med Harry. Harrys tryllestav utførte magi kjent som Priori Incantatem, som, i stedet for å skade ham, beskyttet ham mot Voldemorts trolldom, og til slutt rømte han med hjelp av foreldrene, Cedric, og de andre menneskene som Voldemorts tryllestav hadde drept, som kom tilbake midlertidig i en magisk form for å redde Harry.

Da Harry kom tilbake, advarte han alle i det magiske samfunnet om at Voldemort hadde kommet tilbake. Mens noen av dem, inkludert Dumbledore og hans nære venner, trodde ham fullstendig, så det ut til at noen andre, som Magidepartementet, ignorerte påstandene hans fullstendig. Det ville ta et helt år for dem å innrømme at Lord Voldemort faktisk hadde kommet tilbake.

Det antas at kirkegården i denne scenen er inspirert av en ekte kirkegård kalt Greyfriars Kirkyard i Edinburgh, Skottland, som har en gravstein for en, Thomas Riddel.

Kamp ved Magidepartementet

Slaget ved magidepartementet, også kjent som slaget ved avdelingen for mysterier, fant sted 18. juni 1996 i magidepartementets bygning. Det startet etter at Harry og vennene hans Ron, Hermione, Ginny, Neville og Luna dro til Department of Mysteries, og mistenkte at Sirius Black var i alvorlig fare i hendene på Voldemort. Kilden til denne tvilen var Harrys visjoner som var knyttet til Voldemorts sinn. Harry hadde reddet Arthur Weasley fra å bli drept av Nagini før, og det er derfor han sannsynligvis antok at denne visjonen også var en hendelse i det virkelige liv. Da de nådde avdelingen for mysterier, var de omringet av dødsetere, og det viste seg at dette var et bakholdsangrep orkestrert av Voldemort for å lokke Harry inn i bygningen for magidepartementet. Harry og vennene hans kjempet modig mot dødseterne og fikk til slutt selskap av Føniksordenen, inkludert Sirius, som så ut til å ha det bra. Men under slaget ble Sirius drept av Bellatrix Lestrange, og da hun stakk av og prøvde å flykte fra åstedet, fulgte Harry etter henne.

Det var da Voldemort dukket opp i Atrium til bygningen for magidepartementet. Men før han kunne angripe Harry, nådde også Humlesnurr dit. Det som fulgte var en episk kamp mellom Dumbledore og Voldemort. Voldemort tryllet frem mye mørk magi ut av tryllestaven sin, men Humlesnurr fortsatte å beskytte Harry, og til slutt dukket noen Aurors og magiministeren Cornelius Fudge opp i Atrium og så Voldemort i kjødet. Det var da hans opptreden ble offentlig etter et år med at departementet benektet Harrys påstander om at Voldemort var tilbake.

Slaget ved Galtvort

Slaget ved Galtvort er sannsynligvis en av de mest grufulle kampene som utkjempes i trollmannsverdenen. Det ble utkjempet mellom Lord Voldemort og Harry Potter. Implikasjonene av slaget var imidlertid ikke begrenset til disse to. Oppsummert ble kampen utkjempet mellom de rene blodsupremacistene og alle andre som sto opp mot dem. Det startet da Harry, Hermine og Ron ble oppdagetHogsmeadeog dro deretter til Galtvort. Da Snape rømte fra Galtvort, bestemte Voldemort seg for å sende troppene sine for å fange menneskene som var i Galtvort-slottet. Han sendte flere av sine dødsetere og store rekker av sine tilhengere, inkludert dementorer, kjemper, varulver og mange andre.

Elevene, lærerne og medlemmene av Føniksordenen forsvarte slottet mot disse inntrengerne. Professor McGonagall, sammen med de andre, bestemte seg for å bruke beskyttende sjarm for å vasse dem av en stund for å kjøpe Harry litt tid for å finne horcruxen han lette etter. Imidlertid oppsto kampen til slutt. Mens kampen fortsatte, klarte Harry å finne Ravenclaws tapte diadem og ødelegge det. Ron og Hermine ødela også en annen Horcrux, Hufflepuff-koppen.

Kampen tok mange liv. Remus Lupin og Nymphadora Tonks døde begge i slaget. Harry ble utnevnt til gudfar for en stund siden til deres eneste sønn Ted Lupin. Fred Weasley ble også drept i slaget. Da Harry, Ron og Hermione skjønte at Voldemort var i den skrikende hytten, dro de dit og så Voldemort som myrdet Severus Snape på grunn av hans overbevisning om at Snape var mester for Elder Wand da han hadde drept Humlesnurr. Etter at Voldemort dro, dro de til Snape, som var døende, og han ga dem minnene sine som Harry tok med til Pensieve. I Pensieve så Harry at planen hele tiden var at han skulle dø i hendene på Voldemort, ettersom han selv var en Horcrux som Voldemort ved et uhell laget da han prøvde å drepe Harry.

Harry dro deretter til den forbudte skogen, hvor Voldemort skjøt den drepende forbannelsen mot ham. Imidlertid døde Harry fortsatt ikke. I stedet gjorde den delen av Voldemorts sjel som var fanget i Harrys kropp. Ukjent for alle bortsett fra Narcissa Malfoy, som løy til Voldemort om at Harry var død, ble Hagrid tvunget til å bære Harrys "tilsynelatende" lik og paraderte hele veien til Galtvort. Voldemort ba de gjenværende heksene og trollmennene om å slutte seg til ham og støtte hans sak. Plutselig hoppet Harry ut av Hagrids hender, og en annen del av kampen fulgte. Neville ødela den siste Horcruxen, slangen Nagini. Harry og Voldemort møtte hverandre, men merkelig nok, ingen av trolldommene som Voldemort kastet så ut til å virke fordi magien som reddet Harry i alle disse årene så ut til å redde alle andre også. Til slutt tapte Voldemort og ble til slutt drept av Harry, og satte dermed en stopper for slaget ved Galtvort.

Horcruxes

Lord Voldemort var opptatt av å lage horcruxer siden han hadde vært fascinert av muligheten for å være udødelig siden en tidlig alder. Han hadde spurt professor Horace Slughorn om det og ble fortalt at horcruxes er laget med mørk magi ved å begå avskyelige handlinger. Han hevdet også at en horcrux ville rive ens sjel i to deler, og selv om personen ble drept, ville en del av sjelen hans leve i horcruxen og kunne gjenoppstå med litt mer mørk magi. Voldemort hadde til hensikt å lage syv horcruxer og lyktes til slutt. Den første horcruxen han laget var en dagbok han hadde da han var seksten år gammel. Denne dagboken ble til slutt ødelagt av Harry Potter femti år senere i Hemmelighetskammeret ved hjelp av Basilisks hoggtenner. Den andre horcruxen han laget var mest sannsynlig Gaunt-ringen som han fikk fra onkelen Morfin Gaunt da han besøkte ham. Den ble ødelagt av Albus Dumbledore etter at han fant den forlatt i Gaunt Shack. Men siden ringen var forbannet, og Humlesnurr berørte den direkte, begynte den å infisere hånden hans og ville til slutt drepe ham.

Den tredje og den fjerde horcruxen ble sannsynligvis laget sammen da de begge ble samlet av Tom Riddle fra Hepzibah Smith. De var Slytherins medaljon Horcrux og Hufflepuff cup Horcrux. Medaljonen ble ødelagt av Ron ved å bruke Gryffindors sverd, og Hufflepuff-koppen ble ødelagt av Hermine i Hemmelighetskammeret under slaget ved Galtvort. Den femte horcruxen var Ravenclaws tapte diadem, som Tom Riddle fant ut av Helena Ravenclaw, som var et spøkelse på Galtvort. Hun var datter av Rowena Ravenclaw. Voldemort fant den i en skog i Albania og gjorde den om til en horcrux. Deretter plasserte han den i kravrommet på Galtvort da han kom for å be om jobb som lærer i Forsvaret mot mørkets kunst. Den siste horcruxen han laget var en utilsiktet en ved at han ikke ante at han laget den. Den ble opprettet da han etter at han drepte James og Lily Potter, prøvde å drepe Harry. Den drepende forbannelsen slo tilbake på ham, og uansett hvilken del av sjelen hans som ble igjen låst seg fast på Harry. Det var grunnen til at Harry hadde flere ferdigheter som Voldemort hadde, som å snakke Parselmouth.

Den siste horcruxen som Voldemort laget antas å være Nagini, slangen. Hun ble drept av Neville under slaget ved Galtvort.

Parseltunge

Voldemort hadde en veldig sterk forbindelse med slanger. Dette er på grunn av hans forfedres bånd med den berømte Salazar Slytherin, som hadde en tilbøyelighet til å snakke med slanger. Trollmenn og hekser med denne evnen ble kjent som Parselmouths. Språket til slangene var kjent som Parseltongue. Gaunts, som var etterkommere av Salazar Slytherin, var også Parselmouths. De snakket til og med med hverandre på Parseltongue. For en tilskuer hørtes det ut som susende lyder. Da Harry ble en horcrux umiddelbart etter at han ble angrepet med Killing Curse av Voldemort, utviklet han også evnen til å snakke Parseltongue.

Voldemorts forbindelse med slanger fortsatte å eksistere til dagen han døde. Da Humlesnurr kom for å rekruttere Tom Riddle til Galtvort, hevdet Tom at han hadde evnen til å snakke med slanger. Tom brukte sin evne til å snakke Parseltongue for å åpne inngangen til Hemmelighetskammeret og beordre basilisken til å jakte på mugglerfødte studenter og drepe dem. Selv etter at han ble gjort maktesløs og gikk i eksil etter at hans Killing Curse ment for Harry Potter slo tilbake mot ham, antas det at han gjemte seg i skoger og hadde dyr, siden han ikke hadde noen synlig kropp av seg selv. De fleste av dyrene han hadde i sin tid i skogene i Albania var tilfeldigvis slanger. Etter at han kom tilbake fra denne tilstanden, fortsatte han å holde kjæledyrslangen Nagini med seg nesten hele tiden. Det var også fordi han hadde konvertert den slangen til en horcrux.

Voldemort i filmene

Lord Voldemort ble for det meste spilt av Ralph Fiennes, den berømte britiske skuespilleren kjent for sin rolle som Amon Goeth iSchindlers Liste(1993) og László von Almásy iDen engelske pasienten(1996). Ansiktet til Voldemort som stakk ut av professor Quirrells hode ble spilt av den engelske skuespilleren Richard Bremmer i den første filmen,Harry Potter og De vises stein.Ian Hart spilte rollen som professor Quirrel.Rollen som unge Tom Riddle ble spilt av Christian Coulson iHarry Potter og hemmelighetenes kammer.Rollen som elleve år gamle Tom Riddle iHarry Potter og Halvblodsprinsenble spilt av Ralph Fiennes’ nevø Hero Fiennes Tiffin. Den seksten år gamle Tom Riddle innHarry Potter og Halvblodsprinsenble spilt av Frank Dillane.

Ralph ble født Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes 22. desember 1962 i Ipswich, England. Han ble opplært i skuespill ved Royal Academy of Dramatic Art. Han fortsatte med flere viktige roller i filmer, inkludert Schindler's List (1993), som han ble nominert for i kategorien Beste mannlige birolle. Fiennes er den eldste blant seks søsken. En av Fiennes’ nevøer, Hero Fiennes Tiffin, er også skuespiller og spiller rollen som unge Voldemort i filmen Harry Potter and the Half-Blood Prince. Ralph Fiennes spilte Voldemort i filmenHarry Potter og ildbegeret,Harry Potter og Føniksordenen,Harry Potter og Halvblodsprinsen,ogHarry Potter og dødstalismanene (Del 1 og 2).

Lord Voldemort - Portraying ondskap gjennom syv bøker

Oppgaven med å portrettere en karakter som er symbolet på ondskap er ingen enkel oppgave. Det er også enda vanskeligere å gjøre det i en barnebok, ettersom påvirkelige barn er nødt til å lære mye av hvordan ondskapen blir fremstilt i en bok de leser. Imidlertid gjør Rowling en god jobb med å maskere subtilitetene i ondskapens natur i tidligere bøker, og deretter lettere inn i det i de senere bøkene. IHarry Potter og De vises stein,svært lite diskuteres om Lord Voldemorts fortid, og han blir fremstilt som en ond mørk trollmann som drepte Harry Potters foreldre. Han blir også sett på som en som ville gå langt for å komme tilbake til livet, som å drepe en enhjørning for blodet og prøve å stjele De vises stein. Men i senere bøker vises mer av Tom Riddle, hans menneskelige jeg som en gang sannsynligvis bare var menneskelig. Moren hans ble forlatt da han var gravid av faren, og han ble etterlatt på et barnehjem da hun døde like etter at hun fødte ham. Hans tidlige barndom, blottet for kjærlighet, formet hvem han skulle bli. Denne dybdeforståelsen av Voldemorts psyke legger flere lag til en ellers todimensjonal representasjon av ondskap. Men å gjøre det taktfullt ved å lette på det i senere bøker, gjør det mer fruktbart for et litt voksent publikum å forstå dybden av den menneskelige tilstanden.

Vanlige spørsmål

Hvordan mistet Voldemort nesen?

Selv om det ikke er eksplisitt nevnt i bøkene, antas det at Voldemort må ha mistet nesen etter at han begynte å bruke Naginis gift for å holde seg i live. Nagini var en kvinne, men enforbannetmed en blodforbannelse som gjorde at hun til slutt ble en slange for alltid. Det er mulig at giften hennes også ble påvirket av denne forbannelsen, og da Voldemort brukte denne giften mye, forvandlet den ham til hans merkelige utseende med slangelignende egenskaper, inkludert mangel på nese, røde øyne og blek hud. Det kan også ha noe å gjøre med at han rev sjelen sin fra hverandre flere ganger for å lage horcruxer og at den siste horcruxen han laget var Nagini selv.

Hvordan ble Tom Riddle til Voldemort?

Tom Riddle hadde alltid behov for å oppdatere seg selv helt siden han fant ut at faren hans var en muggler og at han forlot moren. Det antas også at Tom ble tiltalt som Lord Voldemort selv under skoleårene i sin indre krets. Imidlertid antas det avgjørende øyeblikket der selve transformasjonen skjedde å være etter at Tom drepte enken Hepzibah Smith og deretter gikk under jorden i flere år. Dette var perioden han brukte mye tid på å boltre seg i mørkekunsten, og det antas at han hadde endret seg betydelig i utseende og holdning da han neste gang ble sett.

Hvem kalte Voldemort ved navn?

Det var et kjent faktum at nesten alle i trollmannsverdenen fryktet Lord Voldemort og aldri kalte ham ut eller snakket om ham ved navn. De fleste kalte ham bare Han-Som-Ikke-Må-Nevnes eller Du-Vet-Hvem. Hans dødsetere omtalte ham som mørkeherren. Imidlertid var det noen mennesker som kalte ham ved hans navn. Albus Dumbledore hadde alltid kalt ham Tom Riddle og fortsatte med det. Da han snakket om ham, omtalte han ham som Voldemort. Harry kalte også Voldemort Tom, og da han snakket om ham, kalte han ham Voldemort. I filmatiseringene begynte Hermine etter hvert å kalle ham Voldemort, og det samme gjorde professor McGonagall og mange andre mennesker.

Er Lord Voldemort og Harry Potter relatert?

Ja, Lord Voldemort og Harry Potter er i slekt. De er veldig fjerne søskenbarn. Den andre og tredje Peverell-brødrene, Cadmus og Ignotus Peverell er forfedrene til henholdsvis Lord Voldemort og Harry. Cadmus Peverells Resurrection Stone ble gitt videre til generasjoner gjennom Salazar Slytherin og endte til slutt i hendene på Gaunts som til slutt kom i hendene på Voldemort. På samme måte fikk Harry sittUsynlighets kappesom en arv fra faren som kom gjennom generasjoner hele veien fra Ignotus Peverell.

Hva er Lord Voldemorts Patronus?

Lord Voldemort har ingen Patronus. Det antas at siden Lord Voldemort allerede hadde revet sjelen hans fra hverandre flere ganger, var det ingen måte dementorene kunne fornemme noe som liknet en sjel i ham. Videre kan det også være slik at han egentlig aldri har hatt et lykkelig minne, i hvert fall ikke den typen som er avgjørende for å trylle frem en Patronus. Det er ikke kjent om Tom Riddle hadde en Patronus heller, men det er mulig at det aldri var behov for å finne ut av det, siden trylling av Patronuser ikke var like vanlig i skolens læreplan.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated: 08/02/2023

Views: 6784

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.