Hvordan beregne kvadratmeteren til hjemmet ditt (2024)

Det er enkelt å finne ut kvadratmeterne til huset ditt. Du beregner bare arealet av hvert rom som teller som brutto boareal (GLA) - i utgangspunktet rom som er over klasse og koblet til et varme- eller kjølesystem - og legger dem alle sammen.

Selv om det høres enkelt ut - og det er det! — Noen ting ved prosessen kan bli litt kompliserte. For det første er det ingen nasjonal standard for hvordan man måler kvadratmeter av et hjem. Hver stat har sine egne regler, selv om de fleste følger anbefalingene fra American National Standards Institute (ANSI).

Hvordan beregne kvadratmeteren til hjemmet ditt (1)

En profesjonell takstmann vil sannsynligvis måle kvadratmeterne dine fra ytterveggene, som er det ANSI anbefaler. Men hvis du gjør beregningene selv, bør du måle hvert rom individuelt og legge dem sammen. På den måten legger du ikke utilsiktet til et område som anses som etubrukelig plass.

Hvis du trenger kvadratmeterne dine fordi du vil selge huset ditt, kan det å gjøre det selv gi deg en ide om hvor mye du kan legge det ut for. Men pass på: hvis du vil føre det opp ved å bruke en MLS-tjeneste, trenger du kvadratmeterne målt av en profesjonell, som en takstmann.

Selg eller kjøp et hjem med smart og spar tusenvis!

Skriv inn postnummeret ditt for å se om Clever har en partneragent i ditt område!

Fordi ting kan bli litt komplisert, anbefaler vi på det sterkeste hjelp av entopp agentfor dette integrerte trinnet i salg eller kjøp av boligen din.

HOPPE TIL SEKSJON

  • Hvordan beregne kvadratmeter av et rom
  • Hvordan beregne kvadratfot av et hus
  • Hva teller som kvadratmeter?
  • Hvorfor kvadratmeter er viktig
  • Hvordan beregne kvadratmeter av et hus for vurdering
  • Hvordan kan en eiendomsmegler hjelpe?
  • Vanlige spørsmål

Hvordan beregne kvadratmeter av et rom

Å beregne kvadratmeteren til et rom krever noen veldig grunnleggende geometri. Du må beregne arealet av hvert rom i huset ditt - sørg for å bare inkludere rom som teller medbrutto boareal (GLA)– og legg dem sammen.

Før du begynner å måle, sørg for at du har følgende verktøy for hånden:

  • Målebånd/lasermål
  • Grafpapir
  • Blyant
  • Kalkulator

Tegn en grov skisse av plantegningen for huset ditt. Ikke bekymre deg for å være nøyaktig. Du trenger bare noe som hjelper deg med å holde styr på alle rommene du måler.

👷 Profftips!Ikke glem å inkludere skap, pantries og andre små rom i planen din. De kan lett overses, men de teller vanligvis mot den totale kvadratmeteren din.

Deretter begynner du å måle! Du vil bruke forskjellige formler avhengig av om et rom er et:

  • Firkant/rektangel
  • Triangel
  • Sirkel

Hvordan beregne kvadratmeteren til et rektangulært rom

Sjansene er de fleste om ikke alle rommene i huset ditt er rektangulære. Det er gode nyheter, siden arealet av et rektangel er lett å beregne. Alt du gjør er å multiplisere lengde med bredde. Eller, for å si det på en annen måte, multipliser lengden på den lengste veggen med lengden på den korteste veggen.

Som geometrilæreren din ville skrevet det:

A = L x B

Der A er lik areal i kvadratfot, L er lik lengde i fot og W er lik bredde i fot.

La oss ta følgende rom som et eksempel:

Hvordan beregne kvadratmeteren til hjemmet ditt (2)

Først måler vi lengden på den lengste veggen, som er 20 fot med lengden på den korteste veggen, som er 15 fot.

Vi ganger så 20 med 15 og får 300. Så arealet for dette rommet er 300 sq/ft.

💁Hva med alkover og merkelig formede rom?

Hvis du har et rom med alkover, frykt ikke! Mål ganske enkelt arealet av alkoven ved å bruke samme ligning som ovenfor (forutsatt at det er en firkant eller et rektangel). Legg deretter til totalen til arealet av hovedrommet.

Hvis du har et merkelig formet rom, for eksempel en L-form, del det opp i firkantede eller rektangulære seksjoner og behandle dem som to separate områder. Ikke hvert rom er lineært, men du kan fortsatt bestemme kvadratmeterne til et område ved å dele det inn i former og beregne det individuelle området for hver figur.

Hvordan beregne kvadratmeteren til et trekantet rom

Trekantede rom høres kanskje rart ut, men de skjer. Du kan for eksempel ha et hjørne av et rom som er gjort om til et skap eller pantry.

Heldigvis er det veldig enkelt å finne arealet til en trekant. Multipliser lengden på en side med høyden på trekanten og del deretter svaret på to.

Det høres kanskje vanskelig ut, men det er faktisk veldig enkelt. Følgende eksempel vil vise hvorfor.

Hvordan beregne kvadratmeteren til hjemmet ditt (3)

Det første trinnet er å måle den ene siden av trekanten. Denne siden vil være din base. På bildet ovenfor er basen fire fot.

Vi ser da for oss en vinkelrett linje som går fra basen til det motsatte hjørnet av trekanten. På bildet ovenfor er dette den stiplede linjen, som er grunnhøyden din. I vårt eksempel er grunnhøyden 3,5 fot

Så multipliserer vi grunnflaten med grunnhøyden, som gir oss 14.

Til slu*tt deler vi svaret vårt på to. For vårt lille rom ovenfor er det endelige svaret 7 kvadratfot.

📐 Beregne arealet av en rettvinklet trekant

Å beregne arealet av en rettvinklet trekant - som er en trekant der ett hjørne er 90 grader - er enda enklere. Bare multipliser de to sidene som er knyttet sammen i 90 graders hjørnet og del deretter svaret med to!

Hvordan beregne kvadratmeteren til et sirkulært rom

Å beregne kvadratmeterne til et sirkulært rom er litt mer komplisert, men det er fortsatt ganske enkelt. Hvis rommet ditt er en perfekt sirkel, kan du beregne arealet ved å multiplisere pi (som er omtrent 3,14) med radiusen til rommet i annen.

Fortsatt forvirret? La oss ta et faktisk eksempel, og du vil se hvor enkelt det er!

Hvordan beregne kvadratmeteren til hjemmet ditt (4)

Det første du må gjøre er å finne radiusen til rommet. For å gjøre det, mål ganske enkelt fra midten av rommet til veggen. Hvis du ikke finner midten, mål diameteren på rommet (dvs. den lengste avstanden mellom veggene) og del den med to.

I eksemplet ovenfor er radiusen fem meter. Så vi kvadrerer de fem – som ganske enkelt betyr å multiplisere fem med seg selv – og får 25.

Deretter multipliserer vi 25 med 3,14 (igjen, det er det avrundede tallet for pi).

Svaret er 78,5. Siden vi runder av til nærmeste hele fot når vi beregner arealet til et hus, vil vi si at arealet av rommet er 79 kvm/ft.

Hvordan beregne kvadratfot av et hus

Dobbeltsjekk at du har målt hvert rom som teller som brutto boareal (GLA). Deretter, for å beregne den totale kvadratmeteren til huset ditt, legger du bare sammen arealet til hvert rom.

Ved å bruke målene ovenfra legger vi til områdene i det rektangulære rommet, det trekantede rommet og det sirkulære rommet, som ser slik ut:

300 + 7 + 79 = 386 sq/ft

Så, forutsatt at dette huset bare består av de tre rommene vi målte, er den totale kvadratmeteren 386 sq/ft.

❗Legge til en ny historie

Hvis du har en annen historie, ikke bare multipliser arealet av den første historien med to. Sjansen er stor for at den ikke-brukbare plassen – som er plass som ikke teller med i det totale kvadratmeterne – i andre etasje er forskjellig fra den ubrukbare plassen i hovedetasjen.

For eksempel, hvis du har en to-etasjes foaje, er arealet den tar opp i andre etasje ubrukelig plass. På samme måte kan første etasje ha en garasje - som ikke teller mot brutto boareal (GLA) - mens andre etasje ikke har det.

Hva teller som kvadratmeter?

Rommene er vanligvis inkludert i kvadratmeter

Rom er vanligvis utelukket fra kvadratmeter

  • Stue og familierom
  • Kjøkken
  • Spisestuer
  • Bad
  • Soverom
  • Ferdig loft (så lenge taket er over syv fot)
  • Lukket og oppvarmet veranda
  • Ferdig kjeller (så lenge den er over karakter)
  • Kjeller
  • Garasje
  • Loft
  • Rom med skråtak
  • Bassenghus
  • Gjestehus
  • Separat lagringsplass
  • Svigermor suite

Etter at du har forstått regnestykket bak kvadratmeter, må du forstå hvilke områder du skal inkludere i den totale beregningen. Totalt antall kvadratmeter inkluderer ikke alle rommene eller strukturene på eiendommen din, men bare de som teller mot hjemmets bruttoboareal (GLA).

Det er mange regler for å bestemme hvilke rom som er en del av din GLA og hvilke som ikke er det - og standarder varierer litt fra stat til stat. En god tommelfingerregel er at et rom vanligvis er en del av hjemmets GLA hvis det:

  • Er over karakter
  • Har ferdige gulv, vegger og tak
  • Er oppvarmet og/eller avkjølt
  • Har en takklaring på minst syv fot

📏 Hva med bjelker og kanaler?

Ikke bekymre deg hvis du bor i et tudorhus med store takbjelker, eller du har en luftkanal som skjærer over stuen din. Plasser under bjelker, kanaler og andre hindringer trenger bare en klaring på 6'4 for å telle mot husets totale kvadratmeter. Imidlertid vil resten av rommet fortsatt trenge en klaring på minst syv fot.

Hva er inkludert i kvadratmeter:

Stue og familierom

Så lenge stuen eller familierommet er over karakter, teller det mot den totale kvadratmeteren din. Dessverre teller vanligvis ikke familie og stuer i kjellerendet finnes unntak.

Kjøkken

Kjøkken teller mot hjemmets totale kvadratmeter. Det er gode nyheter siden kjøkkenet regnes som en av de tomest verdifulle romfor boligkjøpere, sammen med hovedbadet. Når du måler kjøkkenet ditt, husk at kvadratmeter inkluderer all gulvplass som er dekket av skap, øyer eller benker.

" MER:5 nye konstruksjonsoppgraderinger som gir verdi i det lange løp

Spisestue

Spisestuer teller absolutt mot hjemmets totale kvadratmeter, så lenge de er over klasse og en del av hovedhuset.

Bad

Alle badene som er i hovedhuset og over klasse er inkludert i den totale kvadratmeteren til hjemmet ditt. Ethvert overflateareal dekket av badekar, dusj eller skap er også inkludert i det totale arealet.

Soverom

Soverom er alltid inkludert i det totale kvadratmeterne så lenge de er en del av hovedhuset og over klasse. Når du måler arealet til ethvert soverom, ikke glem å inkludere garderobeskap, da disse også regnes som en del av bruttoboarealet.

Ferdig loft

For å inkludere et loft i et hjems kvadratmeter, må det være ferdig og inkludere minst syv fot klaringsplass. Hvis det ferdige loftet har skråtak, må minst halvparten av taket klare syv fot. Men bare plassen som har en klaring på minst fem fot kan inkluderes i rommets kvadratmeter.

Ferdig kjeller (men ofte ikke inkludert selv om den er ferdig)

Kjellere er vanligvis ikke inkludert i hjemmets totale kvadratmeter, spesielt hvis de er under karakter. Reglene varierer imidlertid litt fra stat til stat. Vanligvis for at en kjeller skal inngå i brutto boligareal, må den være ferdigstilt og ha dør til utsiden som kan fungere som branntrapp.

" LÆRE:Hvor stor verdi gir det å ferdigstille en kjeller til et hjem?

Lukket veranda med varme- og kjølesystem (hvis aktuelt)

Hvis du har en overbygd og lukket veranda, kan du kanskje inkludere den i antall kvadratmeter. Verandaen skal kobles til samme varme- og kjølesystem som resten av boligen. Et godt eksempel på en overbygd, lukket veranda er en solrom.

Hva er ikke inkludert i kvadratmeter:

Kjeller

Som en generell regel bør ikke enhver struktur under karakter, eller under bakken, inkluderes i det totale arealet, inkludert kjellere. Men som vi sa ovenfor,det finnes unntak. Disse standardene vil variere fra stat sammen med definisjonen av "under karakter." Hvorvidt en kjeller er ferdig har lite å gjøre med at den inngår i boligens kvadratmeter.

Selv om kjelleren din ikke er inkludert i kvadratmeterne, kan den fortsatt gi verdi til hjemmet ditt. I gjennomsnitt er ferdige kjellere etterspurt enn de som trenger oppuss*ng.

Garasje

Garasjer blir ikke inkludert i det totale kvadratmeterne, dessverre. Men hvis garasjen din har blitt omgjort til et skikkelig oppholdsrom med oppvarming og kjøling - og har de riktige byggetillatelsene å vise til - så er det en del av det totale arealet. Selvfølgelig, på det tidspunktet er det ikke lenger en garasje, så det er litt av et omstridt poeng!

" MER:Hvor mye verdi tilfører en garasje et hus?

Loft

Et loft er ikke inkludert i total kvadratmeter med mindre det er enferdig loftog har en klaring på minst syv fot. Kjøpere vil ofte finne loft annonsert i boligoppføringen selv når plassen ikke anses som levelig.

Rom med skråtak

Som vi nevnte ovenfor mhtferdige loft, rom med skråtak kan eller ikke inkluderes i kvadratmeterne, avhengig av noen få faktorer. I utgangspunktet må minst halvparten av rommet rydde syv fot for at det skal bli inkludert. På det tidspunktet er imidlertid bare arealet av rommet som har en klaring over fem fot inkludert i kvadratfot. Enhver plass mindre enn fem fot er ekskludert.

Bassenghus

Bassenghus er vanligvis atskilt fra hovedhuset, og det er grunnen til at de ikke teller mot det totale arealet (selv om de er lukket og oppvarmet/avkjølt). Men hvis du selger et hjem med et bassenghus, bør du definitivt fremme dette i oppføringen din. Bassenghus er ettertraktet av mange boligkjøpere og kan kanskje gi deg en høyere prisantydning.

Gjestehus

Et gjestehus kan være et stort salgsargument for boligkjøpere, og det er derfor det kan være litt frustrerende å finne ut at gjestehus sjelden er inkludert i total kvadratmeter. Akkurat som med bassenghuset, så lenge gjestehuset er atskilt fra hovedhuset, teller det ikke med totalt antall kvadratmeter.

" LÆRE:Hvordan selge et hjem med et gjestehus

Separat lagringsplass

Separate lagringsområder som bakgårdsskur er ikke inkludert i hjemmets kvadratmeter. Oppbevaringsområdet kan tilføre verdi til hjemmet ditt, men fordi det er en separat struktur og sannsynligvis ikke koblet til husets HVAC-system, teller det ikke som et brutto boareal.

Svigermor suite

Frittliggende svigermorsuiter er ofte helt lukket og koblet til et HVAC-system. Faktisk kan de være like fine - om ikke finere - enn noen av rommene i hovedhuset ditt. Til tross for dette bør du ikke ta med svigerkvarter i kvadratmeterberegningen med mindre det er tilknytning til hovedhuset. Som kjøper bør du vurdere disse "bonusrommene".

" MER:Hvordan kjøpe et hus med en svigermor-suite

Hvorfor kvadratmeter er viktig

Kvadratopptak har stor innvirkning på noteringsprisen. Vanligvis vil agenter bestemme prisen du skal liste boligen din for ved å sammenligne den med listeprisen på boliger av tilsvarende størrelse i ditt område.

Selvfølgelig vil andre faktorer også spille en stor rolle - inkludert om rom som ikke teller med degbrutto boareal (GLA)– har blitt renovert. Men kvadratmeter er et nyttig utgangspunkt for å estimere hvor mye du kan selge huset ditt for.

Listeprisen er ikke den eneste grunnen til at kvadratmeter er viktig. Eiendomsskatt er ofte knyttet til boligstørrelse. Hvis ditt lokale landjournalkontor har en feil måling av boligens kvadratmeter, kan du utilsiktet betale for mye i skatt.

Dessuten, hvis du ønsker å foreta en større renovering eller bygge et tilbygg til huset ditt, kan det hende du må få byggetillatelse. I mange tilfeller må du oppgi kvadratmeterne til huset ditt for å få tillatelse.

Hvordan beregne kvadratmeter av et hus for vurdering

Å beregne hjemmets kvadratmeter selv gir deg en ide om hvor stort huset ditt er - og hvor mye du kanskje kan liste det for. Imidlertid vil du sannsynligvis trenge å få en profesjonell til å gjøre en offisiell evaluering på et tidspunkt.

For å få hjemmet ditt oppført på en MLS-tjeneste, må kvadratmeterne dine komme fra en godkjent kilde, for eksempel en takstmann. Snakk med en eiendomsmegler eller din lokale byggeavdeling for å finne ut hvem som teller som en godkjent kilde i ditt område. Clever kan koble deg tilen lokal eiendomsmeglersom kan veilede deg gjennom prosessen med å sette boligen din på markedet.

Prøver du å finne en eiendomsmegler?

Len deg tilbake og spar! Vi gir deg forslag fra de beste agentene i ditt område og forhandler på dine vegne for bedre priser.

Eller ring oss på833-225-3837

En profesjonell vurdering bidrar også til å unngå vanskelige og kostbare scenarier der du feilaktig overvurderer kvadratmeterne til huset ditt. Hvis du får et tilbud basert på en feilaktig kvadratmeter, kan tilbudet lett falle igjennom hvis kjøperen ansetter sin egen takstmann og lærer den sanne kvadratmeteren.

En gang når du ikke trenger en offisiell kvadratmeter beregnet, er hvis du ikke har gjort noen endringer i huset siden du kjøpte det. Kvadratmeteret i taksten fra den transaksjonen vil etter all sannsynlighet fortsatt være nøyaktig.

Informasjonen finner du også i byens byggesaksavdeling, der boligbyggere må levere inn kvadratmeter i sin dokumentasjon for planer og tillatelser. Hvis huset ditt var nybygd da du kjøpte det, bør den dokumentasjonen fortsatt være oppdatert - forutsatt at du ikke har gjort noen renoveringer eller utvidelser siden kjøpet.

Hvordan kan en eiendomsmegler hjelpe?

Med tanke på viktigheten av kvadratmeter,førstegangs boligkjøperebør ikke være redd for å søke hjelp. Det finnes takstmenn som spesialiserer seg på å verdsette boliger på de fleste områder.

For selgere uten agent (ofte kjent somFSBOer), en godt kvalifisert takstmann er avgjørende for nøyaktig annonsering av eiendommen. Erfarne eiendomsmeglere er kjent med boligens avstand og kan ofte anslå kvadratfot uten målebånd.

Flinkhar kunnskapsrike og erfarne fullservice-agenter over hele landet som gjerne hjelper deg med å svare på dine spørsmål, inkludert hjelpe deg med å beregne kvadratmeterne til et hus. De vil selge boligen din for en noteringsavgift på 1,5 % (minimum 3000 USD). Si farvel til tradisjonelle eiendomsprovisjoner ogkontakt ossi dag!

Vanlige spørsmål

Hva er inkludert i kvadratmeterne til et hus?

De fleste plassene i hjemmet er inkludert i kvadratmeterne, inkludert trapper, ganger og skap. Ferdige loft vil være med dersom de har minst syv kvadratmeter klaring. Overbygde og lukkede verandaer kan også inkluderes hvis de varmes opp ved hjelp av hoved VVS-systemet.

Kjellere eller andre underliggende områder regnes imidlertid ikke med i boligens bruttooppholdsareal (GLA), og heller ikke områder som krever at du forlater det ferdige hovedområdet i huset, for eksempel garasjer, gjestehus (casitas) eller basseng. hus.

Hvordan bestemmer en takstmann størrelsen på et hus?

De fleste takstmenn bruker en enkel teknikk for å bestemme brutto boareal (GLA). De måler utsiden av hjemmet. Hvis eksteriøret måler 30 fot x 40 fot og er en etasje, inneholder hjemmet 1200 kvadratfot. Dette inkluderer alle skap, ganger, trapperom og til og med veggplass siden det starter fra utsiden. Takstmannen vil også ta hensyn til andre ferdige arealer som ikke er inkludert i kvadratmeterne, men vanligvis til en lavere pris per kvadratmeter enn hovedhuset.

Omfatter kvadratmeter av et hus alle etasjer?

Kvadratopptak av et hjem inkluderer alle gulv av høyere kvalitet, vanligvis unntatt kjellere. Et loft kan inkluderes hvis det er minst syv fot med hodeklaring og HVAC.

Er gangene inkludert i kvadratmeter?

I beregningen av brutto boareal (GLA) beregner en takstmann (eller noen andre) kvadratmeter ved å måle fra utsiden, slik at veggplass, trapperom og til og med ganger regnes i den totale kvadratmeteren.

Teller skap som kvadratmeter?

Ja. Skap regnes som en del av boligens bruttooppholdsareal. Mål arealet av skapet akkurat som ethvert rom og ta det med i den totale kvadratmeteren.

Inkluderer kvadratmeter garasjen?

Nei. Garasjer regnes ikke som en del av et huss bruttoboareal. Du kan imidlertid fortsatt nevne i oppføringen din at huset ditt inkluderer en garasje.

Hvor mye koster en offisiell vurdering?

Gjennomsnittet er mellom $300 og $400, men det avhenger av hvor du bor, hvor stort huset ditt er og andre faktorer. Utvalget er fra $250 til nesten $500.

Hvordan beregne kvadratmeteren til hjemmet ditt (2024)

FAQs

Hvordan regner man ut kvadratmeter? ›

Når vi har målt lengde og bredde på rommet så må vi multiplisere, dvs gange, lengden med bredden. Dette gjør at vi finner arealet av gulvflaten og finner ut hvor mange kvadratmeter den er.

Hvordan regne ut kvadratmeter av et hus? ›

Du plusser sammen bredden og ganger det med takhøyden: 20 X 2,40 (standard takhøyde)= 48 kvadratmeter vegg. — Det er ikke nødvendig å trekke fra dører og vinduer, med mindre du har mange vinduer og dører i rommet.

Hvordan finne ut hvor stort et rom er? ›

Hvis et rom er rektangulært, slik at rommet er en "boks", er veggarealet i dette rommet lik gulvomkrets ganger høyde, altså (lengde + bredde + lengde + bredde) ganger høyde. Gulvarealet og takarealet er like, og vil være lengde ganger bredde.

Hva er 100 m2? ›

1 ar = 100 m2. 1 dekar = 10 ar = 1000 m2. 1 hektar = 10 dekar = 100 ar = 10 000 m2.

Hvor mange kvadratmeter er et vanlig hus? ›

En gjennomsnittlig bolig i Norge er på 124 kvadratmeter. En gjennomsnittlig enebolig ligger på 168 kvadratmeter, et småhus på 108 kvadratmeter og en leilighet på 70 kvadratmeter.

Hvor mye er 1 kvadratmeter? ›

1 m² er lik: arealet av et kvadrat hvor hver side er en meter lang. 1 000 000 mm²

Skal terrasse regnes med i BRA? ›

Hvis du har overbygd balkong, terrasse eller veranda, altså tak over, og taket er dypere enn 1 meter, skal noe av arealet under taket være med i BRA.

Hva regnes som boligareal? ›

Boligareal (BOA) er innvendig bruksareal unntatt bodarealet. Arealet måles opp innvendig, og man tar ikke med kott, boder, garasje, terrasser, balkonger, altaner og verandaer. Alle innvendige vegger tas med. På loft og i kjellere stilles det tilleggskrav for at arealet skal regnes med.

Hvor mange meter går det i en kvadratmeter? ›

Kvadratmeter er en måleenhet, representert ved betegnelsen m² (forkortet til kvm), som tilsier et kvadrat der alle sider er 1 meter lange.

Hvor mye er 8 kvadratmeter? ›

Kvadratmeter til Kvadratcentimeter tabell
KvadratmeterKvadratcentimeter
7 m²70000.00 cm²
8 m²80000.00 cm²
9 m²90000.00 cm²
10 m²100000.00 cm²
16 more rows

Hvor mye er 1000 kvadratmeter? ›

1 mål = 1 dekar = 10 kvadratdekameter (dam²) = 1 000 kvadratmeter (m²)

Hvor mange kvm gulv? ›

En grei tommelfingerregel er at du bør ha likt antall kvadratmeter med materialer som gulvflaten i rommet du skal legge det i, pluss 5–6 prosent ekstra. Før du begynner å legge gulvet, må du også passe på å akklimatisere materialene i minimum 48 timer. Gulvpakkene skal ligge uåpnet og flatt.

Hvordan regne ut kvadratmeter pris? ›

Kvadratmeterprisen for en bolig får man altså ved å ta totalprisen for boligen og dele på p-roms-arealet. Et eksempel: En bolig med totalpris på 2 millioner kroner, som har 50 kvadratmeter areal får en kvadratmeterpris på 2.000.000 kr/50 m2 = 40.000 kr pr m2.

Er kvm og m2 det samme? ›

Ein kan nytte forkortinga kvm eller symbolet m².

Det er heilt i orden å forkorte kvadratmeter, og den rette forkortinga er kvm (utan punktum til slu*tt).

Hvor mange kvadratmeter er vanlig? ›

Ifølge NOVA er en norsk gjennomsnittsbolig på 120 kvadratmeter. Tabellen nedenfor viser antall boliger i ulike størrelser (kvadratmeter bruksareal). I tillegg er det i undersøkelsen registrert 136.000 boliger med ukjent areal.

Hvordan regne ut løpemeter fra kvadratmeter? ›

Når du har et totalt antall kvadratmeter kan du regne ut antall løpemeter kledning du trenger ved å gange opp kvadratmeter med løpemeter pr. kvadratmeter. Hvis du for eksempel trenger 100 m2 kledning og ønsker 98 mm bredde, tar du 100 x 12,5 = 1 250. Det betyr at du trenger 1 250 løpemeter kledning.

Hvor mange meter er 3 kvadratmeter? ›

kubikkmeter derimot inkluderer lagerets høyde, og er en enhet brukt for å angi volum, ofte skrevet som m3. Måten vi regner ut kubikkmeter på er å gange lagerbodens grunnflate (altså arealet) med høyden. For eksempel: Hvis et lager på 3 kvadratmeter har en høyde på 2,5 meter, er lageret 7,5 kubikkmeter.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6542

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.